Laddar Evenemang

« All Evenemang

  • Det här event har passerat.

Tolvtjärnsloppet MTB XC

5 juni, 2016

200kr

Evenemang Navigation

318-Mattias-Nyström1-1038x576
Foto: www.ckornen.se

Nyhet – Vi kör loppet i början på säsongen i år.
Första start: 10:00 Nybörjare/ungdom upp till 12år 65km: 11:00 17år och äldre, 40km: 11:15 ungdom 13 år och äldre
Start/mål: Affärshuset Jollen i Långviksmon.  Adress: Lomvägen 2  890 51  LÅNGVIKSMON

Sträckning: Stigar och skogsvägar på Västergissjömon. (Se kartlänk nedan)

Klasser: tävlingklass 65km: dam/herr(17 år och äldre)
40km f/p 13-14, 15-16, 5km f/p 10-12 (åtta tävlingklasser). Motionsklass 40km eller 65km dam/herr.
För tävlingsklasser 40 och 65km krävs tävlingslicens. Engångslicens kan lösas i samband med anmälan och kostar 200:- Alla klasser kräver MTB.

Priser: I alla tävlingsklasser. Backpris till den herre och dam som kommer först uppför ”mördarbacken” i Getingstabodum, ca: 2km/150hm.  Utlottningspriser till alla deltagare som lottas under loppet och delas ut efter målgång för tillgång till prisbordet i samband med prisutdelning. närvaro krävs för att få ta del av prisbordet. Förstapris i herr- & damklass tävling 65km: penningpriser

Nummerlappar: kan hämtas på Jollen affärscentrum söndag 5/6 kl: 8-9:30. Placeras fram på cykel samt på ryggen. Tidtagningschip fästes enligt separat instruktion. 65km(Röd botten vit text), 40km(Blå botten vit text), 5km(Grön botten vit text). Skyltar på banan följer samma färgkodning.

Boende/Mat: I Långviksmon finns på Campingplatsen vid Mopärlan där man för 100: – får tillgång till husvagnsplats, servicebyggnad med dusch, bastu mm. Bokning: Kenneth 073-0585121. På tävlingsdagen finns Matservering med Thaimat och (hamburgare)samt kaffe. Matbutik Handlar´n finns centralt vid startplatsen som håller öppet på tävlingsdagen. Boende finns även i byn Björna någon mil söder om Långviksmon på Björna Camping öster om byn. Där finns även en liten restaurang med god mat. Jätteburgaren kan rekommenderas. I Björna finns pizzeria.  I Trehörningsjö norr om Långviksmon finns camping på Kerstins Udde samt även den unika ”Trapper In” puben bakom macken. (Bokas i tid)

Parkering: På grusplanen vid idrottsplatsen samt badplatsen, EJ VID JOLLEN. Parkeringsguider kommer finnas på plats på söndag.

Bryta loppet/regler: Om du måste bryta av olika skäl MÅSTE tävlingsledaren meddelas via funktionär eller telefon nedan. Allt deltagande sker på egen risk, deltagare ska rätta sig efter gällande trafikregler samt cykelförbundets tävlingsregler. Skräp får endast kastas på anvisade platser. Fri vätskelangning. Undvik bilkörning i tävlingsområdet.

Banan är en blandning av stigar och skogsvägar och enstaka landsvägsavsnitt. Ca: 30km stig och ca: 940 höjdmeter är att övervinna, så det betyder att det krävs en del av deltagarna. Vi startar med masterstart där fältet leds upp till den första backen. Efter en kort stigning på asfalt leds fältet ut på en rotig stig mot byns utsiktplats. Böljande stigar och skogsvägar leder cyklisterna till höjdpunkten på resan där de så kallade endurostigarna slingrar sig likt en berg- & dalbana på tallmon. Vi tar oss runt Bursjöarnas vackra stigar och vidare ned mot Svedjeberget som även i år är till för att bestigas och belönas med en fin utförslöpa ned mot Västergissjö. Där blir det mer stig och sen en tur runt landskapet via bl.a. en hängbro och den första vätskekontrollen efter ca: 35km och sen en astfaltlöpa mot ”mördarbacken” i Getingstabodum. Däruppe väntar som vanligt ett backpris till förste herre och dam. Skogsvägar tar oss tillbaka till Västergissjömon med nya stigar och Långnorberget efter vätskekontroll två. Vi leds via grusvägar och stigar tillbaka till Långviksmons mostigar innan alla tappra cyklister kommer in i byn och slingrar sig fram till målet vid byns köpcentrum.

40km (Slutet över skjutvallen gäller ej. Se 5km länk för korrekt avslut)
”Halva” skiljer mot 65km-sträckan genom att man vänder vid Bursjöarna och går direkt på slutdelen av banan. Den är icke desto mindre utmanande men tyvärr inte seedningsgrundande för cykelvasan och endast för motionärer och ungdomar i tävlingsklass. Mestadels stig och skogsväg. Längsta backen över Långnorberget.

Nybörjare ca: 5km
De yngsta har en utmanande bana på mostigarna och elljuspåret att bemästra. I år med en ny sträckning.
Arrangören reserverar sig för eventuella förändringar i sträckning samt tider. Håll er uppdaterad via deras hemsida samt via mailutskick från dem.

CK Örnen MTB
Tävlingsgeneral CK Örnen Jan Erik Backman 070-322 29 26

Vi friskriver oss från eventuella fel i datum, tid eller andra uppgifter avseende cykelloppet. Kontrollera alltid loppets hemsida.

Arrangör

CK Örnen
Telefon:
070-322 29 26
Webbplats:
http://www.ckornen.se

Plats

Affärshuset Jollen i Långviksmon
Lomvägen 2
LÅNGVIKSMON, Västernorrlands län 890 51 Sverige
+ Google Map

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.