Laddar Evenemang

« All Evenemang

  • Det här event har passerat.

1572 MTB Challenge

5 augusti, 2017

395kr

Evenemang Navigation

Cykelloppet i Motala med härliga singeltrails, snabba skogsvägar, utmanande stigningar, vacker cykling utmed Vätterns stränder och partier som för tankarna till Europas etapplopp. Välj på distanserna 90, 67 eller 40 km. Som i år arrangerar långlopps SM och är dessutom ett seedningslopp för cykelvasan. Vilket innebär att detta borde vara ett av Sveriges mest intressanta lopp för er som vid en perfekt tidpunkt vill få ett positivt formbesked och dessutom nå en bra startplacering på vasan.

Datum och tid: Lördag 5 augusti, första start klockan 10:30 (67 km) och 11:15 (40 km)
Distans: 90/67/40 km
Bantyp: Inbjudande böljande singeltrails, härliga skogsvägar, smalare grusvägar och vissa partier av asfalt för återhämtning

BANBESKRIVNING
Banan vänder sig till alla typer av åkare oavsett nivå. Samtliga stigpartier är väl genomgångna för att inte bjuda på överraskningar i form av alltför svåra tekniska utmaningar, men bjuder trots detta på MTB-åkning av klassiskt snitt i form av böljande singeltracks i vackra miljöer, lummiga skogsvägar, grusvägar nära Vätterns stränder och vissa asfaltssträckor för återhämtning med lite, eller ingen trafik alls. Vid backpris Nedralid mörts du av entusiastisk publik, musik, speakers och mycket annat som för tankarna till kontinentens storlopp. Start- och målområde är väl anpassat för att ge alla åkare gott om plats både före start, under start och kilometrarna efter start. De sista kilometrarna in mot mål har för i år fått ny sträckning, vilket innebär att ni åkare följer Vanamostranden hela vägen in mot mål, istället att som tidigare köra startloppen i omvänd riktning. Inte lika jobbigt och dessutom bedövande vackert!

Dessutom loppet för de yngre på fredagen den 4 augusti arrangeras Posttrampet 1572 Kids.
Loppet för alla små upp till 10 år på en bana som är 250 meter och går runt Folkets park i Motala i anslutning till tävlingsområdet.

För mer information besök www.nordicsportevent.se

Vi friskriver oss från eventuella fel i datum, tid eller andra uppgifter avseende cykelloppet. Kontrollera alltid loppets hemsida.

Detaljer

Datum:
5 augusti, 2017
Pris:
395kr
Evenemang Categories:
,
Evenemang Taggar:
, , , , , , , , ,
Webbplats:
http://nordicsportevent.se/evenemang/1572-mtb-challange

Arrangör

Nordic sport & Event
Telefon:
0498-69 12 00
E-post:
info (@) nordicsportevent.se
Webbplats:
http://nordicsportevent.se

Plats

Motala, Folketspark
Motala Folkets Park
Motala, 591 72 Sverige
+ Google Map

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.