Ride of Hope – Team Göteborg Europe

rideofhope_teamgbg
Team Göteborg är cykelgänget som trampar lika mycket med hjärtat som med benen.
Tillsammans samlar de in pengar till Barncancerfonden. Deras ben och engagemang räddar barn!
Genom att cykla Ride of Hope stödjer de Barncancerfondens livsviktiga arbete samtidigt som de får ett minne för livet.

Några som har valt att göra just detta är 20 personer i Team Göteborg. Jag har haft förmånen att cykla ihop med dessa underbara människor under deras träningsvecka i Grekland. 
Det ska tilläggas att deras träningsresa har de bekostat själva. Syftet var att bygga och trimma ihop laget inför deras cykelresa på ca 1020 km i Juli 2016 då de ska cykla från Prag i Tjeckien till Varberg i Sverige. Alla tar semester från sina ordinarie arbete.

Varför man väljer att cykla 1020km för att stödja Barncancerfonden är olika men beror främst på att varje deltagare har personligen (eller någon i deras absoluta närhet) som drabbats av cancer och vill på detta sätt bidra.
Det känns extra viktigt för dem att genomföra detta då insamlingar är enda sättet Barncancerfonden får in pengar, föreningen får inget stöd av stat, landsting eller kommun och är helt beroende av gåvor från privatpersoner och företag. Att cyklingen dessutom är en jätteutmaning, fysiskt och psykiskt är också en bidragande faktor till varför man deltar i Ride of Hope.

Team Göteborgs mål är att samla in minst 1 miljon kr. Ett arbete som de gör under ett helt år innan själva cyklingen genomförs. Det betyder att de tränar och ställer upp i olika cykelsammanhang och på detta sätt sprida Barncancerfonden arbete.  Totalt så är det 160 cyklister och 40 i servicecrew och 7 olika.

I teamet ingår en brokig skara, unga som gamla, män och kvinnor med olika bakgrund. Någon är student, någon annan är egen företagare och så har de Bengt som både är forskare inom barncancer och cyklar för Ride of Hope. En del har cykelerfarenhet sedan tidigare och andra är nybörjare.

Känner du att du vill dem hjälpa till att stödja Barncancerfonden genom Team Göteborg så kan du enkelt göra det genom att Swisha ditt bidrag till 123 225 57 92. Märk bidraget med Team Göteborg

Vill du stödja Ride of Hope genom att delta så gör man det via Barncancerfondens anmälningssida här…
Ansökan för 2017 öppnar hösten 2016.

För mer information om Barncancerfonden hittar ni här…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.