Dag 5 långtur med härliga utförsvägar

Dagen började med att jag körde tillsamman med Ride of Hope Europe – Team Göteborg. De tränade bland annat på stadskörning, växelkörning och fortsatt lagbygge inför deras resa från Prag till Varberg i sommar. Deras resa börjar den  4 juli och ska vara i Varberg den 10 juli. Syftet är att uppmärksamma och få oss alla att stötta med pengar till barncancerfonden.
dag5_01 (2)
Vill du stödja deras insamling?  
Swisha valfritt belopp till 123 225 57 92 och märk bidraget med Team Göteborg.

Ett härligt inslag på våra turer har blivit att vi passar på när det är paus att inhandla färska apelsiner hos någon av flera fruktstånden längs Kalamatas vägar.

Därefter tog Team Göteborg en annan rutt med fokus på fortsatt lagbygge och justera detaljer.

Några av oss andra valde att fortsatte mot städerna  Pylos och Methonien. Innan Pylos kom nog en av de snabbaste och härligaste serpentinväg, en nedfärd på ca 10km. Samtidigt som vi far nedför de slingrande vägarna så börjar havet synas och omgivningen är otroligt vacker. Ett kort stopp gjordes i Pylos innan det var dags att komma fram till Methoni för en välbehövlig lunch. Innan den sista delen i etappen på ca 90km innehållande en stigning på ca 410 höjdmeter på endast 9km. Temperaturen har nu stigit till  ca +33c och helt vindstilla. Bara att bita ihop, böja ner huvudet och trampa på.

Väl uppe på den andra stigningen för dagen kom väntade andra belöningen för dagen, en nedfärd på ca 7km. Brant nedför och nytt hastighetsrekord för min del 65.5 km/h.
Efter den härliga backen fortsatte vi hålla hög hastighet genom att köra Belgisk kedja.  Grym känsla när allt stämmer och det enda man hör är växlar, tickandet från bakkassetten och ett härligt sus från däcken.

När det är ca 20km kvar av turen tar min energi slut. Vi stannar till vid vägen vid ytterligare fruktstånd för dagen och inhandlar lite apelsiner. Säljaren vill först inte ta emot våra pengar utan vi får truga på.
När vi lyckats övertalat honom, så kommer han med fler apelsiner till oss.
Flera gånger under veckan har vi stött på Grekernas gästfrihet och jag fortsätter att förundras över hur vänliga de är.

Sista och tredje belöningen kom efter att vi åter kommit in till Kalamata, GLASS. Att äta god glass efter en hård tur och blicka ut över havet, se solen börja gå ner över vackra bergskedjan Peloponnesos tillsamman med trevliga människor är svårslaget.

dag5_02

dag5_03

dag5_05

Jag vill med dagens inlägg passa på och tacka Christos från Trawell AB för en fantastiks träningsvecka.
Det har varit otroligt, spännande och väldigt tufft genom ett otroligt vackert landskap.
Tack, Ride of Hope Europe – Team Göteborg för att jag fick möjlighet att träna med er men också möjlighet att lära känna er, Ni är grymma.  Tack till er alla som jag körde ihop med. För er vänlighet och för allt ni har lärt mig.
Stort tack.

 

En kommentar

  1. Tack Dan och mtbsverige.se som var med oss i Grekland för härlig cykling med fantastiska människor. Trawell ser fram emot nästa cykelresa med mtbsverige.se i Norra Grekland där dom lite större bergen finns.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.