Dag 2 och en tur till Sparta & tillbaka

En av de mäktigaste och häftigaste jag upplevt på cykel.  Dessa ord sammanfattar dagens äventyr.
En cykelresa på totalt 140 km och en imponerande höjdmeter på totalt 3 300 meter. Jag förstår att Trawell AB tog med denna tur.
Cykelturen är otroligt krävande men den ger oss hissnande vyer.

Första stigningen tar oss upp på ca700 höjdmeter för att sedan gå ner 250 höjdmeter. Därefter börjar den stora stigningen upp till 1 305 höjdmeter.
Belöningen man får är en hissnande resa ner till den historiska staden Sparti (Sparta) Christos på Trawell AB har frågat invånarna i Sparti varför Staden heter Sparti och inte Sparta som vi flesta är vana vid. Svaret han fick är att det bara är så.

Efter en mycket god lunch i Sparti så var det dags att återigen bege sig samma väg som man kom hit. Fast belöningen denna gång var mycket bättre. Efter att åter nått toppen så bar det iväg neråt igen  på en ca 20km lång och fartfylld resa. Eller kanske inte så fort som en erfaren racercyklist men för mig som nybörjare och andra dagen på en racer så vågade jag komma upp i 55km/h.

Väl tillbaka väntade en välförtjänt och god middags buffé  och en god natts sömn på vårt 5 stjärniga hotell Horizon Blu.

dag1_03

dag1_06

dag1_05

dag1_04

dag1_01

 

Imorgon bär det iväg till ytterligare en historisk ort, Antika Messini  samt vinprovning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.