Dag 1 och första cykelpasset

Efter en hel dags resande där allt flöt på enligt plan. Vaknade jag upp till ett mulet, blåsigt och regnigt Kalamata i Grekland.
Inte den bästa starten på resan kanske men det lovar sol och ca +25 resten av dagarna så det var bara att bita ihop.
Vi han inte påbörja dagens etapp förrän solen var framme och vi kunde inte få bättre väderförhållande.

Hyrcykeln en GT Sportive stod i hotellets garage och efter pedalmontering och diverse justeringar så var det dags för gruppfoto innan avfärd.
IMG_0455

Trevligt med att hyrcykeln redan var på hotellet. Bra service av Trawell AB. Ska tilläggas att jag har aldrig cyklat på en racer förut och idag var det äntligen dags. Om cykeln var bra eller dålig kan jag ärligt inte avgöra då jag inte har något att jämföra med. Får se hur den känns efter en vecka och kanske får jag möjlighet att testa någon av de andras medhavda supercyklar.
IMG_0441

Resans första pass bestod av en tur till kuststaden Stoupa, en planerad runda på ca 80km där vår guide sa att det kommer bli en lugn tur och inte så backigt. Det blev till slut 106k och en höjdstigning på ca 2000 meter.
dag1_02

Första etappen på ca 40k gick igenom otroligt vacker natur och en höjdstigning på ca 1400 meter. Vyerna var otroligt vackra.
Efter lunchstopp i Stoupa var vi några st som bestämde oss för att ta en annan längre väg med lite mer höjdmeter. Vyerna var minst lika bra om inte ännu lite bättre, bästa av allt var att vi ibland cyklade ca 5km och vi såg inga bilar över huvud taget. Perfekt när vi vände neråt och kunde köra på ordentligt. Ja eller de erfarna rävarna. Jag hade fullt upp med att försöka att inte hamna på efterkälken.
dag1_02

Det ska sägas att bilisterna i Kalamata är väldigt försiktiga och visar väldigt stor hänsyn till oss cyklister. Inget man blir hemma i Sverige.
Fick höra av rutinerade racercyklister att de väldigt ofta får spolarvätska på sig och en del bilister har som sport att köra så nära som möjligt.

Efter dagens pass ser jag fram mot fler dagar på sadeln.
För imorgon är det dags ta oss ann den mytomspunna turen till staden Sparta. Eller som Grekerna säger Sparti.
Men först välbehövlig vila och sömn.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.